O le la e maua ai le malosi sili ona taugofie ma maua ai le maualuga o totogi FCAS

Solar-faatoaga-i totonu

O su'esu'ega fou mai le Cornwall Insight o lo'o maua ai e fa'ato'aga fa'ato'aga fa'aola o lo'o totogia le 10-20% o le tau o le tu'uina atu o auaunaga fa'aopoopo i le Maketi Eletise a le Atunu'u, e ui o lo'o fa'atupuina nei e tusa ma le 3% le malosi i totonu o le masini.

E le faigofie le lanu meamata.Poloketi o le lae noatia i le tele o aʻafiaga e toe faʻafoʻi ai tupe teufaafaigaluega - FCAS i latou.

 

Fa'agata, tuai feso'ota'iga, fa'aitiitiga fa'aletonu, le le lava o le eletise, le fa'aauau pea o faiga fa'avae a le feterale - o lo'o fa'atuputeleina pea le lisi o iloiloga ma fa'alavelave fa'aletonu mai le fa'atupuina o le la.O fa'atusatusaga fou a le au su'esu'e malosi o Cornwall Insight ua iloa nei o fa'ato'aga a le la o lo'o fa'atatauina le tau fa'atupulaia o le tu'uina atu o 'au'aunaga fa'aopoopo e pulea fa'asolosolo (FCAS) i le Maketi Eletise a le Atunu'u (NEM).

Ua lipotia mai e Cornwall Insight o faatoaga a le la e totogi i le va o le 10% ma le 20% o le aofaʻi o tau o le FCAS i soʻo se masina, pe a oʻo i le taimi nei latou te maua ai na o le 3% o le malosi e gaosia i le NEM.I le faʻatusatusaga, o faʻatoʻaga matagi na maua ai le 9% o le malosi i le NEM i le tausaga faʻaletupe 2019-20 (FY20), ma o latou faʻaputuga totogi FCAS na oʻo atu i le 10% o le aofaʻi o tau o tulafono faatonutonu.

Ole fua ole “causer pays” e fa'atatau ile tele o so'o se afi e alu ese mai le laina laina laina e fa'afetaui ai le isi fa'atonuga o le felauaiga o le malosi mo taimi ta'itasi.

“O se iloiloga fa'agaioiga fou mo mea fa'afouina o le noataga lea e fa'atatau i le maualuga o le tau o le FCAS i le fa'aogaina o galuega fa'afouina o lo'o i ai nei ma le lumana'i," o le tala lea a Ben Cerini, Faufautua Autu i Cornwall Insight Australia.

O suʻesuʻega a le kamupani na maua ai e totogi e le au faʻatau FCAS tau mo afi eletise eletise e faʻatatau i le $ 2,368 i le megawatt i tausaga taʻitasi, pe tusa ma le $ 1.55 / MWh, e ui lava e eseese lenei mea i le NEM itulagi, ma Queensland solar farms e maualuga atu le mafuaʻaga e totogi ai mea taua i le FY20 nai lo na. tauaveina i isi setete.


O le faʻateleina o le manaʻoga mo FCAS e masani lava ona mafua mai i mea e leʻi mafaufauina o le tau ma mafua ai ona le manuia le faʻasalalauga i le va o setete.O lenei kalafi o loʻo faʻaalia ai le pasene o loʻo totogi e afi eseese mo le tau o le faʻamautuina o le faʻaogaina o le polokalama, poʻo le a lava le tau.Ata: Cornwall Insight Ausetalia

Fai mai Cerini, "Talu mai le 2018, o le tau o le FCAS ua fesuisuiai i le va o le $ 10- $ 40 miliona i le kuata.Q2 o le 2020 o se kuata laʻititi i faʻatusatusaga talu ai nei, i le $ 15 miliona ma le tolu kuata mulimuli aʻo leʻi oʻo i le $ 35 miliona i le kuata.

O popolega o le tete'a e afaina

O le tu'uina atu o le FCAS e mafai ai e le Australian Energy Market Operator (AEMO) ona fa'atautaia fa'aletonu i le fa'atupuina po'o le uta.O le sao autu i le maualuga tele o tau o le FCAS o le Q1 i lenei tausaga o ni mea e tolu e leʻi mafaufauina "vavaeeseina": ina ua paʻu le tele o laina eletise i le itu i saute o NSW ona o le afi o le vao, e vavae ese ai le itu i matu mai le itu i saute o le NEM i le 4 Ianuari;o le tuueseeseina aupito sili ona taugata, ina ua motu atu Ausetalia i Saute ma Vitoria mo le 18 aso ina ua mavae se afa lea na pipili ai laina eletise i le aso 31 o Ianuari;ma le tuueseeseina o Ausetalia i Saute ma le itu i sisifo o Victoria's Mortlake Power Station mai le NEM i le aso 2 Mati.

A fa'agaoioi le NEM o se faiga feso'ota'i FCAS e mafai ona maua mai i le fa'asologa atoa, fa'atagaina le AEMO e vala'au i ofo sili ona taugofie mai kamupani e tu'uina atu e pei o afi afi, ma'a ma uta.I le taimi o le teteʻa, e tatau ona maua le FCAS i le lotoifale, ma i le tulaga o le 18-aso teteʻa o SA ma Vitoria, na faʻafeiloaʻi i le faʻateleina o sapalai mai le gaosiga o le kesi.

O se taunuuga, o tau o le NEM i le Q1 e $ 310 miliona, lea na faʻamauina ai le $ 277 miliona i le FCAS e manaʻomia e faʻamautinoa ai le saogalemu o fesoʻotaʻiga i nei tulaga tulaga ese.

O le toe foʻi atu i se faiga masani e tau ai le $ 63 miliona i le Q2, lea na maua ai e le FCAS le $ 45 miliona, "na mafua ona o le leai o se mea e tupu tele ai le vavaeeseina o le eletise", o le tala lea a AEMO i lona Q2 2020.Malosiaga fa'alekuatalipoti.

Ole la tele ole la e fesoasoani ile fa'aititia ole tau ole eletise

I le taimi lava e tasi, Q2 2020 na vaʻaia le averesi o tau eletise faʻaitulagi faʻaitulagi ua oʻo i latou tulaga maualalo talu mai le 2015;ma le 48-68% maualalo ifo nai lo le Q2 2019. Na lisiina e le AEMO mea na mafua ai le faʻaititia o tau o oloa siiatoa e pei o: "maualalo tau kesi ma koale, faʻamama le faʻatapulaʻaina o le koale i le Mauga o Piper, faʻateleina timuga (ma le gaosiga o le suavai), ma fou. sapalai fa’afouina”.

Ole fua ole eletise fa'afouina fa'afouina (matagi ma le la) na fa'atupula'ia i le 454 MW i le Q2 2020, fa'amauina mo le 13% o le fa'afefiloi o sapalai, mai le 10% i le Q2 2019.


AEMO'sQuarterly Energy Dynamics Q2 2020lipoti o loʻo faʻaalia ai le fefiloi lata mai o le malosi i le NEM.Ata: AEMO

O malosiaga fa'afouina aupito maualalo o le a na'o le fa'atuputeleina o lona sao i le fa'aitiitia o tau o malosiaga fa'aola;ma le sili atu ona tufatufaina ma faʻamalosia le upega tafaʻilagi o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga, faʻatasi ai ma tulafono toe faʻaleleia e pulea ai le fesoʻotaʻiga maa i le NEM, o loʻo umia le ki i le faʻamautinoaina o le avanoa i le FCAS tau faʻatauvaga pe a manaʻomia.

I le taimi nei, fai mai Cerini, o loʻo mataʻituina lelei e le au atinaʻe ma le aufaipisinisi soʻo se faʻatupulaia o aʻafiaga i tau o poloketi: "A o pa'ū tau o oloa siiatoa, ua faʻapuʻupuʻu taimi e mafai ona faʻatau ai le eletise, ma ua fesuisuiaʻi mea leiloa," o lana tala lea.

Cornwall Insight ua faʻailoa lona faʻamoemoe e tuʻuina atu le tau o le FCAS e amata ia Setema 2020, e ui lava o ituaiga o mea na mafua ai ona faʻateleina le FCAS i le Q1 e faigata ona faʻamoemoeina.

Ae ui i lea, fai mai Cerini, "O noataga a le FCAS o loʻo mautu nei i luga o le lisi o le filiga tatau."


Taimi meli: Aukuso-23-2020

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou