O kamupani fa'afale o lo'o ta'imua i tuuga faufau a le la

O i'a o le la, ta'ele o le la, taualuga o le la - po'o le a lava le mea e te fa'aigoaina ai - ua toe fa'afou i le fa'aaliga o se "fa'amau” oloa mai le GAF Energy.O nei oloa i totonu o fale-faʻaaogaina poʻo fale-faʻapipiʻiina photovoltaics(BIPV) vaegao le maketi e ave sela sola ma fa'aputu i ni lapopo'a la'ititi la'ititi e fa'apipi'i i luga o le taualuga o le fale i luga ole laiga fa'amatagofie nai lo faiga fa'aola masani fa'amau.

O le manatu mo oloa faʻapipiʻiina i luga ole la o loʻo i ai talu mai le amataga o le gaosiga o le la, ae o le tele o taumafaiga manuia na faia i le sefulu tausaga talu ai.O laina fa'akomepiuta ole la (pei o le Dow's Powerhouse) ua tele ina le manuia ona o le leai o se feso'ota'iga fa'apipi'i e naunau e o'o i luga o le taualuga ma le oloa sola.

O loʻo aʻoaʻoina e Tesla lenei mea i le auala faigata ma lona faʻaoga atoa i luga ole la.E le masani tagata fa'apipi'i o le la i mana'oga o le taualuga, ma e le'o malamalama fo'i tagata fa'afale fa'aleaganu'u i le fa'afeso'ota'i o ta'i tioata mo le gaosiga o le eletise.O lea e manaʻomia ai Tesla e aʻoaʻo i luga o le lele, e nafa ma le puleaina o poloketi uma nai lo le faʻaogaina.

"O le sola o se mea e fiafia i ai tagata uma, ae o le mea o loʻo faia e Tesla e matua faigata lava," o le tala lea a Oliver Koehler, Pule Sili o le kamupani sola SunTegra."Afai e te mafaufau e sui le taualuga atoa, ae le na o le la - e fai si lavelave.E le o se mea e mana'o e avea ma vaega o lou so'o tu'ufa'atasi masani."

O le mafuaaga lena e fiafia ai kamupani sili atu ona faamanuiainaSunTegra, lea e fa'apipi'i fa'atasi ai ma fa'amea fa'aleaga masani po'o ma'a sima, ua fa'atupuina ai a latou oloa fa'ato'aga o le la i lapopo'a e masani ai i luga ole fale ma tagata fa'apipi'i le la, ma aapa atu i na nu'u mo le fa'apipi'iina o tomai.

SunTegra o loʻo faia le 110-W solar shingles ma le 70-W solar tiles talu mai le 2014 ma faʻalagolago i se vaega toʻaitiiti o faʻatau faʻatagaina e faʻamaeʻaina pe tusa ma le 50 solar roof installs i tausaga taʻitasi, tele i le itu i matu sasaʻe mo tagata pito i luga-ogatotonu-vasega fale.

"E tele a matou taʻitaʻia e leai se mea e faia [seisi] nai lo le na o le i ai o la matou upega tafaʻilagi i fafo.O le tele o tagata e ona fale e fiafia i le la ae e le fiafia i le la.O le mataupu mo matou o le faʻafefea ona e faʻamalieina lena manaʻoga, ”o le tala lea a Koehler.“O fa'alava ma ta'ele o lo'o avea pea ma niche, ae mafai ona avea ma se vaega tele o le maketi.O tau e tatau ona paʻu i lalo ma pe faʻafefea ona tuʻufaʻatasia ma le faʻapipiʻiina o le la masani e tatau ona faʻamalamalamaina mai le vaʻaiga faʻatau ma oloa.

SunTegra atonu o loʻo faʻamanuiaina i lana faʻamaumauga faʻapipiʻi faigofie, ae o le mealilo moni i le faʻalauteleina o le maketi o le taualuga o le la o le mauaina lea o faʻamaʻi o le la i luga o le tele o fale o le vaeluagalemu e ala i auala faʻapipiʻi fale.O le au muamua e to'alua i lenei tuuga o le GAF ma CertainTeed, e ui lava o lo'o latou teu tupe i oloa eseese.

Taulai i taualuga nai lo le la

O le fa'alava o le la ma le poto masani i le lalolagi o le Apollo II oloa maiCertainTeed.I luga o le maketi talu mai le 2013, e mafai ona faʻapipiʻi Apollo i luga o taualuga faʻalava ma sima (ma taualuga maa ma arasi).Mark Stevens, CertainTeed's solar product manager, fai mai e mafai e le alamanuia ona faʻamoemoeina se mamanu e sosoo ai i totonu o le tausaga a sau, ae o le taimi nei o le Apollo II solar shingle e pito i luga i le 77 W, e faʻaaoga ai laina e fitu-cell.

Nai lo le ufiufiina o le taualuga atoa i maa o le la, o le CertainTeed e fa'atumauina lona fa'aola i le 46 i le 14-in.ma fa'ataga le lapopo'a fa'aleaganu'u CertainTeed-brand shingles asphalt e fa'aoga fa'ata'amilo i le tu'uga o le laina Apollo.Ma e ui lava e le faia e CertainTeed ni ma'a sima, e mafai lava ona fa'aoga le Apollo system i luga o lena taualuga fa'apitoa e aunoa ma ni ta'aloga masani.

“O matou o se fa'asala o le la.Ua toeitiiti atoa le 10 tausaga o matou iai.Matou te iloa le matou oloa ma pe faʻapefea ona faʻatinoina, ”o le tala lea a Stevens.“Ae o le taimi nei, e na’o le 2% o le maketi o le fale o le la.”

O le mafuaaga lena e ofoina atu ai e CertainTeed ia paneta lapopoa atoa e faaopoopo atu i lona la.O oloa uma e lua o loʻo faʻapotopotoina e ala i le OEM i San Jose, Kalefonia.

“E taua tele mo i matou le i ai o [panel solar ma shingles] e maua ai se tulaga lelei i totonu o pisinisi.E maua ai se filifiliga lelei ma se filifiliga sili atu, ”o le tala lea a Stevens.“O Apollo e faaosofia ai le fiafia o tagata ona e maualalo le tulaga [ma] matagofie.Ona latou iloa lea o le tau e sili atu teisi.”Ae e mafai e tagata fa'apipi'i a CertainTeed ona ofoina atu faiga fa'a fata-ma-solar-panel masani e fai ma sui taugofie.

O le ki i le manuia a CertainTeed o loʻo galue e ala i ana fesoʻotaʻiga o loʻo iai nei a le au faʻatau.E mafai e tagata fa'atau ona aapa atu mo se toe fa'afo'isia ona tatala lea i le manatu o le la pe a uma ona talanoa i se tasi o le faitau afe o CertainTeed roofers fa'amaonia i le salafa o le atunu'u.

“Ua fai si leva o leai ni fa'alava o le la.Ae o le i ai o se kamupani e pei o le GAF ma CertainTeed e aumaia lena faʻamatalaga i luga o fale o se mea tele, "o le tala lea a Stevens."O se tauiviga mo na Dows ma SunTegras e maua na sootaga.O lo'o latou aga'i atu i luga o le fale, ae o se lu'itau ona e le'i fa'atasia i latou i le itu o le fa'afu.

E pei o CertainTeed, GAF ma lona vaeluaga o le la,GAF Malosiaga, o lo'o liliu atu i le feso'ota'iga o lo'o i ai nei a le kamupani o mea fa'apipi'i fa'apipi'i fa'apipi'i afu e fa'atupu ai le fa'alogo i le oloa a le GAF i luga ole la.Ua uma fo'i ona a'afia ma fa'apipi'i fa'apipi'i lapopo'a e ala i lana ofo atu a le DecoTech, ua fa'agasolo nei le taula'i atu o le GAF Energy i lana fa'ailoga fou ole la: Timberline Solar Energy Shingle.

"O la matou suʻesuʻega mai le mamanu ma le atinaʻeina o le, 'Tatou faia se taualuga e mafai ona gaosia ai le eletise vs. taumafai e ave le la ma faʻapipiʻi i lalo e fetaui i luga o se taualuga,'" o le tala lea a Reynolds Holmes, GAF Energy's VP o auaunaga. ma le pulega o oloa.“O le GAF Energy o lo'o fa'apa'aga ma se kamupani e toetoe lava 10,000 konekarate fa'amaonia o lo'o fa'apipi'iina fa'afu.Afai e mafai ona e ave le fa'avae o se fa'amea, fuafua se auala e fa'apipi'iina ai le [solar] e pei o se fa'afu, e le suia ai le aufaigaluega, e le suia le seti meafaigaluega ae mafai ona tu'uina atu le eletise ma le malosi e ala i lena oloa - I. manatu e mafai ona tatou tu'itu'i ese mai le paka."

O le Timberline Solar shingle e tusa ma le 64- i le 17-in, ae o le vaega o le la (tasi le laina o le 16 afa tipi sela e gaosia ai le 45 W) e fua le 60- i le 7.5-in.O lena vaega faaopoopo e le o le la o le mea moni o le TPO taualuga ma o loʻo fao i luga o le taualuga.

"Na matou mamanuina ina ia taulimaina e se tagata e toatasi ma se fana fao.Na matou oʻo i le maualuga o le umi o soʻo se mea e sili atu nai lo le 60 in. o le faʻamaʻaʻaina na le mafai ona faʻaogaina mo se tasi faʻapipiʻi, "o le tala lea a Holmes.

O lo'o fa'apipi'i le Timberline Solar i tafatafa o le Timberline Solar HD, e fa'apitoa le lapopo'a (40-in.) fa'amea fa'asala mo le taualuga o le la.O le vaeluaina o oloa uma e lua i le 10, e faigofie lava ona tu'u i lalo le fa'ata'ita'iga o fa'amea fa'ato'a faia e tagata fa'afale.O le Timberline Solar system atoa (lea o loʻo faʻapipiʻiina i le 50-MW GAF Energy fale gaosi oloa i San Jose, Kalefonia) na mamanuina mo le faigofie o le faʻapipiʻiina - o fesoʻotaʻiga o loʻo i luga o le la ma ufiufi i se talipupuni puipui pe a uma le taualuga. fa'apipi'i atoatoa.

Kamupani faufale TexasFa'anofofaleo se tasi o na 10,000 GAF faʻatau o le a faʻapipiʻiina le Timberline Solar oloa aʻo taʻavale i fafo i le atunuʻu.Shaunak Patel, faufautua fale i Roof Fix, fai mai na faʻapipiʻi muamua e le kamupani le oloa DecoTech ma e masani ona faʻaalia fesili e uiga i isi kamupani sola, aemaise Tesla.Na fiafia Patel e toe taʻua e sili atu le lelei o le galulue ma se kamupani faʻapipiʻi fale nai lo se faʻatekonolosi.

"O Tesla o se faiga faʻapipiʻi faʻamau.O lo'o i ai le tele o au fa'aoga i lou taualuga.O loʻo ia te oe nei tulaga faʻaletonu uma, aemaise lava mai se kamupani e le faia le taualuga, ”o lana tala lea.“O matou o se kamupani fau fale.E le o matou o se kamupani sola o loʻo taumafai e faʻapipiʻi taualuga.

E ui o le GAF Energy's and CertainTeed's solar roof products e le tutusa le vaʻaia e pei o le mea o loʻo taumafai ai Tesla, na fai mai Holmes o manaoga moni i mea faʻalelei e le o mea e faʻalavelaveina ai le tuputupu aʻe o le maketi BIPV - fua.

"E tatau ona e mamanuina ma atiina ae se oloa sili e maua ai le tau e mafai ona maua, ae e tatau foi ona e fausia ni atinaʻe e faʻalautele ai lenei oloa," o lana tala lea."O le mea na matou faʻalagolago i ai ma faia filifiliga mamanu atonu e tetee i le avea ma malosiaga sili ona maualuga o le mautinoa lea e mafai ona faʻapipiʻiina e lenei fesoʻotaʻiga 10,000-malosi.I le faaiuga o le aso, afai e iai sau oloa lelei e fetaui ma manaʻoga uma ae leai se tasi e mafai ona faʻapipiʻiina, atonu e te le maua se oloa sili.


Taimi meli: Ian-05-2022

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou