Ua ioe le pule o aseta a le la a Amerika e fai le pailate toe fa'aaogaina

Na sainia e le Faalapotopotoga a le AES se maliliega e lafo atu ai paneli ua faaleagaina pe ua litaea i se nofoaga e toe faʻaaogaina ai le Solarcycle Texas.

O le pule sili o aseta a le la o le AES Corporation na sainia se maliliega o auaunaga toe fa'aaogaina ma le Solarcycle, o se PV toe fa'aaogaina tekinolosi.O le maliega pailate o le a aofia ai se faufale malepelepe ma fa'ai'uga o le ola su'esu'ega otaota o le la i le vaega atoa o aseta a le kamupani.

I lalo o le maliliega, o le a auina atu e le AES panel ua faaleagaina pe ua litaea i le Solarcycle's Odessa, Texas fale e toe faʻaaogaina ma toe faʻaaogaina.O mea taua e pei o tioata, silicon, ma metals e pei o le siliva, kopa, ma le alumini o le a toe maua i luga o le saite.

"Ina ia faʻamalosia le saogalemu o le malosi a Amerika, e tatau ona tatou faʻaauau pea ona lagolagoina le sapalai o sapalai i totonu o le atunuʻu," o le tala lea a Leo Moreno, peresitene, AES Clean Energy.“I le avea ai ma se tasi o le lalolagi o lo'o tu'uina atu fofo malosi, o lo'o naunau le AES i faiga fa'apisinisi gafataulimaina e fa'atelevave ai nei sini.O lenei maliliega o se laasaga taua i le fausiaina o se maketi lona lua olaola mo mea e gata ai le ola o le la ma faʻalatalata atili ai i tatou i se tamaoaiga moni o le la i totonu o le atunuʻu."

Na faalauiloaina e le AES lana fuafuaga mo le tuputupu aʻe umi e aofia ai fuafuaga e faatoluina ana oloa faʻafouina i le 25 GW 30 GW o le la, matagi ma le teuina o aseta e oʻo atu i le 2027 ma faʻateʻa atoa i le koale i le 2025. faiga masani mo aseta a le kamupani.

O le National Renewable Energy Laboratory o loʻo faʻamoemoeina e oʻo atu i le 2040, o panele toe faʻaaogaina ma meafaitino e mafai ona fesoasoani e faʻafetaui le 25% i le 30% o manaʻoga o le la i totonu o Amerika.

Ae le gata i lea, a aunoa ma ni suiga i le fausaga o loʻo i ai nei o le litaea o le la, e mafai ona molimauina e le lalolagi nisi78 miliona tone o lapisi o le lalafoa'i i uta ma isi nofoaga o otaota i le 2050, e tusa ai ma le International Renewable Energy Agency (IRENA).Ua valoia e le US o le a saofagā 10 miliona metric tone o lapisi i lena 2050 aofaʻi.Ina ia faʻamatalaina, o le US e lafoaʻi toetoe lava 140 miliona tone o otaota i tausaga taʻitasi, e tusa ai ma le Siosiomaga Puipuiga Ofisa.

O se lipoti a le Harvard Business Review i le 2021 na fai mai e tau faʻatatau$20-$30 e toe fa'aaoga ai le tasi panel ae lafo atu i le lapisi e tusa ma le $1 i le $2.Faatasi ai ma faailoilo leaga maketi e toe faʻaaogaina panels, e manaʻomia le tele o galuega e fai e faʻavae ai setamaoaiga fa'ata'amilo.

Solarcycle fai mai o ana tekinolosi e mafai ona maua mai le sili atu i le 95% o le tau i totonu o le la.Na tu'uina atu i le kamupani le Matagaluega o Malosiaga e $1.5 miliona fesoasoani mo su'esu'ega e iloilo atili ai faiga fa'alelei ma fa'ateleina le tau toe maua.

“O lo’o fiafia le Solarcycle e galulue fa’atasi ma le AES – o se tasi o tagata sili ona tele e ana aseta a le la i Amerika – i lenei polokalame fa’ata’ita’i e iloilo ai a latou mana’oga o lo’o iai nei ma le lumana’i.A'o fa'atupula'ia vave le mana'oga mo le malosi o le la i totonu o le Iunaite Setete, e taua tele le i ai o ni ta'ita'i fa'amalosi e pei o le AES o lo'o naunau i le atina'eina o se feso'ota'iga sili atu ona gafataulimaina ma totonu o le atunu'u mo le gaosiga o le la," o le tala lea a Suvi Sharma, o le pule sili ma le fa'avae. o Solarcycle.

Ia Iulai 2022, na faʻasalalau ai e le Matagaluega o Malosiaga se avanoa faʻatupeina na faʻaavanoaina$29 miliona e lagolago ai poloketi e faʻateleina ai le toe faʻaaogaina ma le toe faʻaaogaina o tekonolosi o le la, atia'e mamanu PV module e fa'aitiitia ai tau o le gaosiga, ma fa'agasolo ai le gaosiga o sela PV e faia mai le perovskites.Mai le $29 miliona, $10 miliona o tupe faaalu na faalauiloa e le Bipartisan Infrastructure Law o le a agai atu i le toe faʻaaogaina o PV.

Ua fuafuaina e Rystad le maualuga o le malosi o le la i le 2035 o le 1.4 TW, o le taimi lea e tatau ai ona mafai e le alamanuia toe faʻaaogaina le 8% o le polysilicon, 11% o le alumini, 2% o le kopa, ma le 21% o le siliva e manaʻomia e le toe faʻaaogaina. fa'apipi'i solar panels i le 2020 e fa'amalieina le mana'oga.O le taunuuga o le a faateleina le ROI mo le alamanuia o le la, o se sapalai sapalai faʻaleleia mo meafaitino, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le manaʻoga mo le faʻaogaina o le carbon intensive mining ma le faʻamamaina.


Taimi meli: Me-22-2023

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou