Lipoti mo le saogalemu o le tagata fa'apipi'i: Tausia le saogalemu o le aufaigaluega a le la

O le alamanuia sola ua oʻo mai i se auala umi i le saogalemu, ae o loʻo i ai pea le avanoa mo le faʻaleleia pe a oʻo mai i le puipuia o tagata faʻapipiʻi, o le tusi lea a Poppy Johnston.

Tagata, Fa'apipi'i, Su'i, Malosi, Potovolta, Solar, Panel, I luga, Taualuga

O nofoaga e fa'apipi'i ai le la o ni nofoaga lamatia e galulue ai.O lo'o fa'atautaia e tagata ni pa'u mamafa ma lapopo'a i mea maualuluga ma fetolofi solo i fa'aalo avanoa latou te fetaia'i ai ma uaea eletise ola, asbestos ma le vevela mata'utia.

O le tala lelei o le soifua maloloina ma le saogalemu i fale faigaluega ua avea ma taulaiga i le alamanuia sola i le taimi nei.I nisi o setete ma teritori o Ausetalia, o nofoaga e fa'apipi'i ai le la ua avea ma fa'amuamua mo le saogalemu o fale faigaluega ma le fa'atonutonuina o le saogalemu o le eletise.O lo'o fa'atupula'ia fo'i fa'alapotopotoga fa'apisinisi e fa'aleleia atili le saogalemu i totonu o le alamanuia.

O le pule sili o le Smart Energy Lab, Glen Morris, o le sa galue i le alamanuia o le la mo le 30 tausaga, ua maitauina le faʻaleleia atili o le saogalemu.“E lei mamao tele atu, masalo o le 10 tausaga, na na ona feaei ai o tagata i se apefai i luga o le taualuga, atonu o loo i ai se uaea, ma faapipii ni laupapa,” o lana tala lea.

E ui lava o le tulafono lava e tasi e faʻatonutonu ai le galue i luga o le maualuga ma isi atugaluga o le saogalemu na faʻatinoina mo le tele o tausaga, na ia fai mai ua sili atu le malosi o le faʻamalosia.

"O nei aso, o tagata faʻapipiʻi la e foliga mai o tagata faufale o loʻo tuʻuina se fale," o le tala lea a Morris."E tatau ona latou tuʻuina atu le puipuiga o le pito, e tatau ona i ai se faʻamaumauga faʻamaumau auala faigaluega faʻamaonia i luga ole nofoaga, ma e tatau ona faʻatulagaina fuafuaga saogalemu ole COVID-19."

Ae ui i lea, na ia fai mai o loʻo i ai se faʻalavelave.

"E tatau ona tatou taʻutino atu o le faʻaopoopoina o le saogalemu e le maua ai se tupe," o le tala lea a Morris."Ma e faigata lava ona tauva i se maketi e le o faia e tagata uma le mea saʻo.Ae o le sau i le fale i le faaiuga o le aso o le mea taua lea.

O Travis Cameron o le na faavaeina ma le faatonu o faufautua mo le saogalemu Recosafe.Fai mai a ia, o le alamanuia o le la ua oʻo mai i se auala umi e faʻapipiʻi ai le soifua maloloina ma le saogalemu.

I aso muamua, o le alamanuia tele na lele i lalo o le radar, ae faʻatasi ai ma le tele o faʻapipiʻi numera o loʻo tutupu i aso uma ma le faʻateleina o faʻalavelave, na amata ai e le au pulega faʻapipiʻi polokalame saogalemu ma fuafuaga.

Na ta‘ua foi e Cameron o ni lesona ua a‘oa‘oina mai le polokalame o le Insulation Home lea na faalauiloa i lalo o le Palemia muamua o Kevin Rudd, ae paga lea na aafia i le tele o faalavelave tau le soifua maloloina ma le saogalemu i fale faigaluega.Talu ai o loʻo lagolagoina foʻi faʻapipiʻi o le la i tupe fesoasoani, o loʻo faia e malo ni faiga e puipuia ai faiga le saogalemu o galuega.

E mamao lava le ala e alu ai

E tusa ai ma le saunoaga a Michael Tilden, fesoasoani asiasi mai le setete o SafeWork NSW, a o saunoa i le Smart Energy Council webinar ia Setema 2021, na vaaia ai e le pulega o le saogalemu o le NSW le siʻitia o faitioga ma faʻalavelave i le la pisinisi i le 12 i le 18 masina talu ai.Na ia taʻua o se vaega ona o le siʻitia o le manaʻoga mo malosiaga faʻafouina, ma 90,415 faʻapipiʻi faʻamauina i le va o Ianuari ma Novema 2021.

O le mea e faanoanoa ai, e lua tagata maliliu na faamaumauina i lena taimi.

I le 2019, na taʻua ai e Tilden na asiasi atu le pule faatonu i nofoaga faufale e 348, faʻatatau i le pa'ū, ma maua ai le 86 pasene o na nofoaga o loʻo i ai apefai e leʻi faʻatulagaina saʻo, ma 45 pasene e le lava le puipuiga o le pito.

"E matua popole lava i tulaga o le tulaga lamatia o nei gaioiga o loʻo iai," o lana tala lea i le webinar.

Fai mai Tilden, o le tele o manu'a tuga ma maliu e tutupu i le va o le lua ma le fa mita.Na ia taʻua foi o le tele o manuʻa oti e masani ona tupu pe a pa'ū se tasi i luga o le taualuga, nai lo le pau i luga o le taualuga.E le o se mea e ofo ai, o tagata faigaluega talavou ma leai se poto masani e sili atu ona afaina i le pa'ū ma isi soliga saogalemu.

O le tulaga lamatia o le maumau o se soifua o le tagata e tatau ona lava lea e tauanauina ai le tele o kamupani ina ia usitaia tulafono faatonutonu mo le saogalemu, ae o loo i ai foi le tulaga lamatia o sala tupe e oo atu i le $500,000, ua lava lea e taofia ai le tele o kamupani laiti mai pisinisi.

E sili le puipuia nai lo le togafitia

O le fa'amautinoaina o le saogalemu o se fale faigaluega e amata ile su'esu'ega mae'ae'a o tulaga lamatia ma feutaga'i ma pa'aga.O le Safe Work Method Statement (SWMS) ose pepa o lo'o fa'ailoa mai ai galuega faufale e mata'utia, o lamatiaga e alia'e mai nei gaioiga, ma faiga e fa'atino e pulea ai lamatiaga.

O le fuafuaina o se nofoaga saogalemu e tatau ona amata lelei a'o le'i auina atu se aufaigaluega i le nofoaga.E tatau ona amata a'o le'i fa'apipi'iina a'o fa'agasolo le si'i mai ma mua'i su'esu'ega ina ia tu'uina atu tagata faigaluega ma meafaigaluega sa'o uma, ma fa'amauina mana'oga mo le saogalemu i tau o le galuega.O se "talatala pu'upu'u meafaigaluega" ma tagata faigaluega o se tasi lea o laasaga taua e fa'amautinoa ai o lo'o feagai tagata uma o le 'au i fa'afitauli eseese o se galuega fa'apitoa ma ua i ai a'oa'oga talafeagai e fa'aitiitia ai.

Fai mai Cameron e tatau foi ona fafaga le saogalemu i le tulaga o le mamanu o le la e puipuia ai faʻalavelave i le taimi o le faʻapipiʻiina ma le tausiga i le lumanaʻi.Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai e tagata faʻapipiʻi ona aloese mai le tuʻuina o paneta i tafatafa o le moli vaʻaia pe a iai se isi mea e sili atu le saogalemu, pe faʻapipiʻi se apefaʻi tumau ina ia afai e iai se faʻaletonu poʻo se afi, e mafai e se tasi ona oso vave i luga o le taualuga e aunoa ma le afaina ai poʻo le afaina.

Na ia fa'aopoopo mai o lo'o iai tiute e uiga i mamanu saogalemu i totonu o tulafono talafeagai.

"Ou te manatu mulimuli ane o le a amata ona vaʻavaʻai le au pulega i lenei mea," o lana tala lea.

Aloese mai le pau

O le fa'atonutonuina o le pa'u e mulimulita'i i se fa'atonuga o fa'atonuga e amata i le fa'aitiitia o tulaga lamatia o le pa'u mai pito, e ala i moli po'o luga ole taualuga.Afai e le mafai ona fa'ate'aina le fa'alavelave i luga o se nofoaga fa'apitoa, e tatau i tagata fa'apipi'i ona galulue i se fa'asologa o ta'iala e fa'aitiitia ai a'afiaga e amata mai i le mea e sili ona saogalemu e o'o atu i mea e sili ona mata'utia.O le mea moni, pe a sau se tagata asiasi mo le saogalemu o galuega i luga o le saite, e tatau i tagata faigaluega ona faʻamaonia pe aisea e le mafai ai ona latou o atu i le tulaga maualuga pe latou te lamatia se sala tupe.

Puipuiga pito le tumau po'o fatamanu e masani ona manatu o le puipuiga sili lea pe a galue i luga.Fa'apipi'i sa'o, e sili atu le saogalemu o nei masini nai lo le fa'aogaina o le fa'aogaina ma e mafai fo'i ona fa'aleleia atili le gaosiga.

O le alualu i luma i lenei meafaigaluega ua faigofie ai ona faʻapipiʻi.Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo tuʻuina atu e le kamupani masini meafaigaluega SiteTech Solutions se oloa e taʻua o le EBRACKET e mafai ona faigofie ona faʻatutuina mai le eleele ina ia oʻo i le taimi o loʻo i ai le au faigaluega i luga o le taualuga, e leai se auala e mafai ai ona latou paʻu ese mai se pito.E fa'alagolago fo'i i se faiga fa'avae fa'amalosi ina ia le pipi'i fa'aletino i le fale.

O nei aso, o le puipuiga o fa'amau - o se faiga fa'atulagaina galuega - e na'o le fa'atagaina pe a le mafai ona puipuia pito o fata.Fai mai Tilden afai e manaʻomia le faʻaogaina o fusi, e taua tele le faʻatulagaina lelei ma se fuafuaga faʻamaonia e faʻaalia ai le faʻatulagaina o le faʻaogaina ma nofoaga taula taula e mautinoa ai le saogalemu o femalagaiga mai taula taʻitasi.O le mea e tatau ona 'alofia o le faia lea o sone mate lea e lava le paie o le fusi e fa'ataga ai le tagata faigaluega e pa'u i lalo i le eleele.

Fai mai Tilden o loʻo faʻateleina e kamupani le faʻaogaina o ituaiga e lua o le puipuiga o mata ina ia mautinoa e mafai ona latou tuʻuina atu atoatoa.

Vaavaai mo moli malamalama

O moli ma isi mea taualuga e le mautu, e pei o tioata ma laupapa pala, e matautia foi pe a le pulea lelei.O filifiliga talafeagai e aofia ai le fa'aogaina o se tulaga maualuga galuega ina ia le tutu tagata faigaluega i luga o le taualuga lava ia, ma pa fa'aletino e pei o pa puipui.

O le pule sili o SiteTech, Erik Zimmerman, fai mai o lana kamupani talu ai nei na faʻalauiloaina se oloa mataʻutia ua mamanuina e ufiufi ai moli uila ma isi vaega maʻaleʻale.Fai mai a ia, o le faiga, lea e faʻaogaina ai le masini faʻapipiʻi uʻamea, e sili atu le mama nai lo isi mea ma ua lauiloa, ma sili atu i le 50 na faʻatau atu talu mai le faʻalauiloaina o le oloa i le faaiuga o le 2021.

Mata'utia tau eletise

O le fa'aogaina o mea fa'aeletise e matala ai fo'i le avanoa e te'i ai le eletise po'o le fa'aeletise.Laasaga autu e aloese ai e aofia ai le mautinoa e le mafai ona toe ola le eletise pe a tape - faʻaaoga auala loka / faʻailoga - ma ia mautinoa e suʻe e le o ola mea eletise.

O galuega tau eletise uma e tatau ona faia e se fai eletise agavaa, pe i lalo o le vaavaaiga a se tagata ua agavaa e vaavaaia se tagata aperenitisi.Ae ui i lea, o nisi taimi, o tagata le agavaa e iu lava ina galulue i mea eletise.O lo'o i ai taumafaiga e fa'aumatia lea faiga.

Fai mai Morris o tulaga mo le saogalemu o le eletise e malosi, ae o nisi o setete ma teritori e le atoatoa, o le tausisia o le saogalemu o le eletise.Fai mai a ia, o Victoria, ma i se tulaga, o le ACT o loʻo i ai faʻailoga sili ona maualuga mo le saogalemu.Na ia fa'aopoopo mai e fa'apea, o i latou e fa'apipi'iina le polokalame o tupe toe fa'afou a le feterale e ala i le Small-scale Renewable Energy Scheme e ono maua se asiasiga mai le Clean Energy Regulator pe a asiasia le maualuga o nofoaga.

“Afai e iai sau fa'ailoga le saogalemu e faasaga ia te oe, e ono aafia ai lou tulaga aloaia,” o lana tala lea.

O le HERM Logic Inclined Lift Hoist ua mamanuina ina ia vave ma saogalemu le siiina o paneta sola ma isi mea mamafa i luga o le taualuga.Ata: HERM Logic.

Sefe lou tua ma teu tupe

O John Musster o le pule sili i le HERM Logic, o se kamupani o loʻo tuʻuina atu siʻi faʻafefe mo paneta sola.O lenei mea faigaluega ua mamanuina ina ia vave ma saogalemu le siiina o paneta sola ma isi mea mamafa i luga o le taualuga.E galue e ala i le sisiina o laulau i luga o se seti o ala e faaaoga ai se afi eletise.

Fai mai a ia e tele filifiliga eseese mo le mauaina o paneli i luga o taualuga.O le auala pito sili ona le lelei ma le matautia na ia molimauina o se tagata faʻapipiʻi o loʻo tauaveina se paneta sola ma le lima e tasi aʻo aʻe i luga o se apefai ona pasi atu lea o le panel i se isi faʻapipiʻi o loʻo tu i le pito o le taualuga.O le isi auala le lelei o le taimi lea e tu ai se tagata faʻapipiʻi i tua o se loli poʻo se mea maualuga ma ave se tasi i luga o le taualuga e toso i luga.

"O le mea sili lea ona matautia ma sili ona faigata i le tino," o le tala lea a Musster.

O filifiliga saogalemu e aofia ai tulaga maualuga o galuega e pei o si'i seleulu, va'a i luga o ulu ma masini si'i e pei ole HERM Logic e saunia.

Fai mai Musster o le oloa na faʻatau lelei i le gasologa o tausaga, o se vaega e tali atu ai i le faʻatonutonuina o le vaʻaiga faʻatonutonu o pisinisi.Na ia fai mai foi ua tosina atu kamupani i le masini aua e faʻateleina ai le lelei.

"I se maketi faʻatauvaʻa tele, lea o le taimi o le tupe ma o loʻo galulue malosi ai le au konekarate e fai mea sili atu ma le toʻaitiiti o tagata o le au, o kamupani faʻapipiʻi e tosina atu i le masini aua e faʻateleina ai le lelei," o lana tala lea.

"O le mea moni faapisinisi o le vave ona e setiina ma o le vave foi ona e tuʻuina atu mea i luga o le taualuga, o le vave foi lea e te maua ai se tupe faʻaalu.O lea la e iai se manuia faapisinisi moni.”

O le matafaioi o aoaoga

E fa'apea fo'i ma le fa'aaofia ai o a'oa'oga mo le saogalemu o se vaega o a'oa'oga fa'apipi'i lautele, e talitonu fo'i Zimmerman e mafai e tagata gaosi oloa ona faia se sao i le fa'aleleia o tagata faigaluega pe a fa'atau atu oloa fou.

"O le mea e masani ona tupu o le a faʻatau e se tasi se oloa, ae e le tele ni faʻatonuga i le faʻaaogaina," o lana tala lea."O nisi tagata latou te le faitau i faatonuga."

Ua fa'afaigaluegaina e le kamupani a Zimmerman se kamupani ta'aloga e fausia ni polokalame fa'aa'oa'oga fa'ata'ita'i e fa'atusa le gaioiga o le fa'apipi'iina o masini i luga o le nofoaga.

"Ou te manatu o lena ituaiga o aoaoga e matua taua lava," o lana tala lea.

Polokalama e pei o le fa'amaoniaga a le Clean Energy Council mo le fa'apipi'iina o le la, lea e aofia ai se vaega saogalemu atoatoa, e fesoasoani fo'i i le si'itia o le pa mo faiga fa'apipi'i saogalemu.A'o ofo fua, e matua fa'amalosia tagata fa'apipi'i ina ia maua le fa'amaoniaga ona e na'o tagata fa'apipi'i fa'atagaina e mafai ona maua fa'amalosiga a le la e tu'uina mai e malo.

O isi tulaga lamatia

Fai mai Cameron o lamatiaga o le asbestos o se mea e tatau ona mafaufau i ai i taimi uma.O le tu'uina atu o fesili e uiga i le matua o se fale e masani lava o se amataga lelei e iloilo ai le ono maua o asbestos.

E tatau ona matua'i fa'apitoa mo tagata faigaluega talavou ma tagata aperenitisi i le tu'uina atu o le va'aiga talafeagai ma a'oa'oga.

Fai mai foi Cameron o tagata faigaluega i Ausetalia o loʻo feagai ma le vevela tele i luga o taualuga ma totonu o taualuga, lea e mafai ona oʻo atu i le 50 tikeri Celsius.

E tusa ai ma faʻalavelave faʻafuaseʻi, e tatau i tagata faigaluega ona mataala i le la ma manuʻa e mafua mai i le le lelei o le tu.

I le agai i luma, fai mai Zimmerman o le saogalemu o maa o le a avea ma se taulaiga tele atu.


Taimi meli: Nov-25-2021

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou