Faʻafitauli masani ma toe faʻaleleia o modules photovoltaic

—— Faafitauli masani o le maa

O le mafuaʻaga o fesoʻotaʻiga-pei o taʻavale i luga o le pito i luga o le module ona o le faʻaogaina o sela i fafo i le taimi o le uʻamea poʻo le taulimaina, poʻo le faʻafuaseʻi ona faʻaalia o sela i le maualuga o le vevela i le maualalo o le vevela e aunoa ma le faʻamafanafanaina, e mafua ai ona taʻe.Ole ta'e ole feso'ota'iga o le a a'afia ai le fa'aitiitia o le mana o le module, ma a mae'a se taimi umi, otaota ma mea vevela o le a a'afia tonu ai le fa'atinoga o le module.

O faʻafitauli lelei o fesoʻotaʻiga taʻe i luga o le sela e manaʻomia le suʻesuʻeina tusilima e suʻe ai.O le taimi lava e aliali mai ai ta'ei luga o feso'otaiga, o le a aliali mai i se fua tele i totonu o le tolu pe fa tausaga.O ta'eta'ei mata sa faigata ona va'aia i mata le lava i le tolu tausaga muamua.I le taimi nei, o ata vevela e masani ona ave e drones, ma o le fuaina o le EL o vaega faʻatasi ai ma vevela vevela o le a faʻaalia ai ua uma ona tupu ia taʻe.

O slivers sela e masani lava ona mafua ona o le le lelei o le gaioiga i le taimi o le uelo, le saʻo o le taulimaina e tagata faigaluega, poʻo le toilalo o le laminator.O le le atoatoa o le paʻu, faʻaitiitia le malosi poʻo le toilalo atoa o se sela e tasi o le a aʻafia ai le faʻaitiitia o le mana o le module.

O le tele o fale gaosi oloa o lo'o i ai i le afa-tipi maualuga-mamana modules, ma e masani lava, o le gau gau o modules afa-tipi e maualuga atu.I le taimi nei, o kamupani tetele e lima ma kamupani laiti e fa e manaʻomia e le faʻatagaina ia taʻavale, ma o le a latou suʻeina le vaega EL i soʻotaga eseese.Muamua, faʻataʻitaʻi le ata o le EL pe a maeʻa le tuʻuina atu mai le fale gaosi module i le nofoaga e faʻamautinoa ai e leai ni taʻavale natia i le taimi o le tuʻuina atu ma le felauaiga o le fale gaosi module;lona lua, fua le EL pe a uma ona faʻapipiʻiina ina ia mautinoa e leai ni taʻei natia i le faagasologa o le faʻapipiʻiina o inisinia.

E masani lava, o sela maualalo e faʻafefiloi i vaega maualuga (faʻafefiloi mea mata / faʻafefiloi mea i le faagasologa), lea e faigofie ona aʻafia ai le malosi atoa o vaega, ma o le malosi o vaega o le a matua pala i se taimi puupuu. taimi.E mafai ona fa'atupu nofoaga vevela ma e o'o lava i mea e mu ai vaega.

Ona o le fale gaosi module e masani ona vaevaeina sela i le 100 po o le 200 sela e avea o se tulaga eletise, latou te le faia ni suʻega eletise i luga o sela taʻitasi, ae o siaki siaki, lea o le a taʻitaʻia ai ia faʻafitauli i le laina faʻapotopotoga faʻapitoa mo sela maualalo..I le taimi nei, o le fefiloi talaaga o sela e mafai ona faamasinoina e ala i ata infrared, ae pe o le ata infrared e mafua mai i faʻamatalaga fefiloi, taʻe natia poʻo isi mea poloka e manaʻomia ai le suʻesuʻeina atili o le EL.

O uila e masani lava ona mafua mai i ta'e i totonu o le maa, poʻo le taunuuga o le gaioiga tuʻufaʻatasia o le paʻu siliva eletise eletise, EVA, vai ausa, ea, ma le susulu o le la.O le le fetaui i le va o le EVA ma le paʻu siliva ma le maualuga o le vai o le pito i tua e mafai foi ona mafua ai le uila.O le vevela e faʻatupuina i le uila e faʻatuputeleina, ma faʻalauteleina le vevela ma le faʻaitiitia e taʻe ai i totonu o le laupepa o le maa, lea e faigofie ona mafua ai le vevela i luga o le module, faʻavaveina le pala o le module, ma aʻafia ai le eletise o le module.O mea moni ua fa'aalia e tusa lava pe le o ola le eletise, e tele uila uila e aliali mai i luga o vaega pe a uma le 4 tausaga o fa'aalia i le la.E ui o le mea sese i le mana o le suʻega e laʻititi tele, o le ata EL o le a sili atu le leaga.

E tele mafuaʻaga e oʻo atu ai i le PID ma nofoaga vevela, e pei o le polokaina o mea mai fafo, taʻei natia i sela, faʻaletonu i sela, ma le ogaoga o le pala ma le faʻaleagaina o le photovoltaic modules e mafua mai i le faʻavaeina o auala o le photovoltaic inverter arrays i le maualuga o le vevela ma le susū siosiomaga e mafai. mafua ai nofoaga vevela ma PID..I tausaga talu ai nei, faʻatasi ai ma le suiga ma le alualu i luma o tekinolosi faʻapipiʻi, o le PID e seasea lava, ae o le eletise i uluai tausaga e le mafai ona faʻamaonia le leai o le PID.O le toe faʻaleleia o le PID e manaʻomia ai suiga faʻapitoa faʻapitoa, e le gata mai vaega lava ia, ae faʻapea foʻi mai le itu inverter.

- Lipine Solder, Pa pasi ma Flux Fesili e Fai soo

Afai e maualalo tele le vevela vevela poʻo le faʻaogaina o le flux e laʻititi tele poʻo le saoasaoa tele, o le a taʻitaʻia ai le faʻaogaina sese, ae afai e maualuga tele le vevela poʻo le umi o le taimi faʻapipiʻi, o le a mafua ai le soona soldering. .O le soli ma le soona soldering na tupu soo i vaega na gaosia i le va o le 2010 ma le 2015, aemaise lava i le vaitau lea, o le faʻapotopotoga laina meafaigaluega o fale gaosi Saina na amata ona suia mai fafo mai fafo i le localization, ma o le faagasologa o tulaga o pisinisi i lena taimi o le a. tu'u i lalo O nisi, e mafua ai le leaga o vaega o lo'o gaosia i le vaitaimi.

Le lava uelo o le a taitai atu ai i le delamination o le lipine ma le sela i se taimi puupuu, e aafia ai le attenuation malosiaga po o le toilalo o le module;ova soldering o le a mafua ai le faaleagaina i totonu electrodes o le sela, tuusao aafia ai le attenuation mana o le module, faaitiitia le ola o le module po o le mafua ai o mea.

Module gaosia i luma o le 2015 e masani ona i ai se vaega tele o lipine offset, lea e masani ona mafua mai le tulaga faaletonu o le masini uelo.O le offset o le a faʻaitiitia ai le fesoʻotaʻiga i le va o le lipine ma le vaega o le maa, faʻamalo pe afaina ai le faʻaitiitia o le eletise.E le gata i lea, afai e maualuga tele le vevela, e maualuga tele le maaa o le lipine pi'o, lea o le a mafua ai ona punou le laupepa pe a uma le uʻamea, e mafua ai ona vaevaega maa.I le taimi nei, faʻatasi ai ma le faʻateleina o laina laina telefoni, o le lautele o le lipine o loʻo faasolosolo ina vaapiapi ma vaapiapi, lea e manaʻomia ai le maualuga o le saʻo o le masini uʻamea, ma o le vavaeeseina o le lipine e itiiti ifo ma itiiti.

E la'ititi le vaega e fa'afeso'ota'i i le va o le pa pasi ma le solder strip pe fa'atupula'ia fo'i le fa'afeagai o le sosolo fa'aola ma o le vevela e ono mu ai vaega.O vaega e matua fa'aitiitia i se taimi pu'upu'u, ma o le a mu i fafo pe a mae'a galuega umi ma i'u ai ina ta'ape.I le taimi nei, e leai se auala aoga e puipuia ai lenei ituaiga o faʻafitauli i le amataga, aua e leai se auala aoga e fua ai le tetee i le va o le pasi pasi ma le solder strip i le pito o le talosaga.E tatau ona aveese mea e suitulaga pe a iloa atu mea ua mu.

Afai e faʻafetaui e le masini uʻamea le aofaʻi o tui faʻafefe tele pe faʻaaogaina e le aufaigaluega le tele o le flux i le taimi o le toe faʻaaogaina, o le a mafua ai le samasama i luga o le pito o le laina laina autu, lea o le a aʻafia ai le EVA delamination i le tulaga o le laina laina autu o. le vaega.O le a aliali mai lanu uliuli mamanu uila pe a uma le taʻaloga umi, e aʻafia ai vaega.E pala le malosi, fa'aitiitia le ola o vaega po'o le fa'asolo.

——EVA/Va'alele i tua o Fesili e Fai soo

O mafuaʻaga mo le faʻamamaina o le EVA e aofia ai le faʻaogaina o le tikeri o le EVA, o mea mai fafo i luga o mea mata e pei o le EVA, tioata, ma le pito i tua, ma le le tutusa o le EVA mea faʻapitoa (e pei o le ethylene ma le vinyl acetate) e le mafai. fa'amavae i le vevela masani.Pe a laʻititi le vaega delamination, o le a aʻafia ai le maualuga o le malosi o le faʻaogaina o le module, ma pe a tele le vaega delamination, o le a taʻitaʻia saʻo i le toilalo ma le soloia o le module.O le taimi lava e tupu ai le delamination EVA, e le mafai ona toe faʻaleleia.

EVA delamination ua taatele i vaega i nai tausaga talu ai.Ina ia faʻaitiitia le tau, o nisi atinaʻe e le lava le tikeri o fesoʻotaʻiga EVA, ma ua pa'ū le mafiafia mai le 0.5mm i le 0.3, 0.2mm.Folafola.

O le mafuaaga lautele mo EVA bubbles o le vacuuming taimi o le laminator e puupuu tele, o le tulaga vevela e maualalo tele pe maualuga tele, ma o le a aliali mai bubbles, pe le mama totonu ma o loʻo i ai mea mai fafo.O fa'a'a'a'a ea o le a a'afia ai le delamination o le va'alele tua o le EVA, lea e matua'i ta'ita'iina ai le solo.O lenei ituaiga faʻafitauli e masani ona tupu i le taimi o le gaosiga o vaega, ma e mafai ona toe faʻaleleia pe a fai o se vaega laʻititi.

O le samasama o le EVA insulation strips e masani lava ona mafua mai i le umi o le faʻaalia i le ea, poʻo le EVA e faʻaleagaina e le flux, ava malosi, ma isi, pe mafua mai i vailaʻau faʻainisinia pe a faʻaaogaina ma le EVA mai gaosi eseese.Muamua, o foliga le lelei e le taliaina e tagata faʻatau, ma le lona lua, e ono mafua ai le delamination, ma mafua ai ona faʻapuupuuina le ola vaega.

——FAQs o tioata, silicone, talaaga

O le faʻamaligiina o le ata tifaga i luga o le mata o le tioata ufiufi e le mafai ona faʻaaogaina.O le faʻagasologa o le faʻapipiʻiina i totonu o le fale gaosi oloa e mafai ona faʻateleina le malosi o le module e 3%, ae a maeʻa le lua i le tolu tausaga o le faʻaogaina i le eletise, o le ata tifaga i luga o le tioata o le a maua e pa'ū, ma o le a pa'ū. ese le tutusa, lea o le a aafia ai le tioata transmittance o le module, faaitiitia le malosi o le module, ma aafia ai le sikuea atoa Pa'ia o le mana.O lenei ituaiga attenuation e masani lava ona faigata ona vaʻaia i nai tausaga muamua o le faʻaogaina o le eletise, ona o le sese o le faʻaogaina o le fua ma le fesuiaiga o le irradiation e le tele, ae afai e faʻatusatusa i se eletise e aunoa ma se ata tifaga, o le eseesega i le mana. e mafai lava ona vaaia le tupulaga.

Silicone bubbles e masani lava ona mafua mai i le ea i totonu o le mea sili silicone poʻo le malosi o le ea le mautonu o le fana ea.O le mafuaaga autu o le va o le auala a le aufaigaluega o le kelu e le o tulaga masani.Silicone o se vaega o ata faʻapipiʻi i le va o le faʻavaa o le module, le backplane ma le tioata, lea e vavae ese ai le backplane mai le ea.Afai e le fufusi le faamaufaailoga, o le module o le a delaminated tuusao, ma o le a ulufale vai timu pe a timu.Afai e le lava le insulation, o le a tupu le leakage.

O le deformation o le talaaga otooto o le faavaa module o se faafitauli masani foi, lea e masani ona mafua mai i le malosi talaaga le agavaa.O le malosi o mea fa'avaa alumini e fa'aitiitia, lea e mafua ai ona pa'u'ese pe masae le fa'avaa o le fa'asologa o le photovoltaic panel pe a o'o mai matagi malolosi.Fa'ailoga fa'ailoga e masani ona tupu ile suiga ole phalanx ile taimi ole suiga fa'apitoa.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻafitauli o loʻo faʻaalia i le ata o loʻo i lalo e tupu i le taimi o le faʻapipiʻiina ma le faʻamavaeina o vaega e faʻaogaina ai pu faʻapipiʻi, ma o le a le manuia le faʻaogaina i le taimi o le toe faʻaleleia, ma o le faʻaauau pea o le eleele e le mafai ona ausia le tau tutusa.

——Junction Box Faafitauli masani

O le faʻalavelave o le afi i totonu o le pusa faʻatasi e matua maualuga lava.O mafuaʻaga e aofia ai e le o pipii mau le uaea taʻitaʻi i totonu o le card slot, ma o le uaea taʻitaʻi ma le pusa faʻapipiʻi solder solder e laʻititi tele e mafua ai le afi ona o le malosi tele, ma o le uaea taʻitaʻi e umi tele e faʻafesoʻotaʻi vaega palasitika o le pusa so’oga.O le faaumiumi o le aafia i le vevela e mafai ona mafua ai le afi, ma isi. Afai e mu le pusa so'oga, o le a tape sa'o vaega, e ono tupu ai se afi matuia.

O le taimi nei e masani ona vaevaeina modules lua-tioata maualuga-maualuga i ni pusa so'oga se tolu, lea o le a sili atu.E le gata i lea, o le pusa faʻapipiʻi e vaevaeina foi i semi-faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi atoa.O nisi o ia mea e mafai ona toe faaleleia pe a uma ona susunuina, ma o nisi e le mafai ona toe faaleleia.

I le faagasologa o le faʻagaioiga ma le tausiga, o le ai ai foi faʻafitauli faʻapipiʻi kelu i totonu o le pusa faʻatasi.Afai e le ogaoga le gaosiga, o le kelu o le a tafe, ma le auala e faʻaogaina ai le aufaigaluega e le faʻasalaina pe le ogaoga, lea o le a mafua ai le liki o le uelo.Afai e le sa'o, o lona uiga e faigata ona fofo.E mafai ona e tatalaina le pusa faʻapipiʻi pe a maeʻa le tasi le tausaga o faʻaoga ma iloa ai ua mou ese le kelu A, ma e le lava le faʻamau.Afai e leai se kelu, o le a alu i totonu o le timu poʻo le susu, lea o le a mafua ai ona mu mea e fesoʻotaʻi.Afai e le lelei le fesoʻotaʻiga, o le a faʻateleina le teteʻe, ma o vaega o le a mu ona o le mumu.

O le gau o uaea i totonu o le pusa fesoʻotaʻi ma le paʻu ese o le ulu MC4 o faʻafitauli masani foi.E masani lava, e le tuʻuina uaea i le tulaga faʻamaonia, e mafua ai ona nutimomoia pe le faʻamautu le fesoʻotaʻiga faʻainisinia o le ulu MC4.O uaea ua faaleagaina o le a oo atu ai i le faaletonu o le eletise o vaega po o faalavelave matautia o le eletise ma fesootaiga., O le fesoʻotaʻiga sese o le ulu o le MC4 o le a faigofie ona faʻafefe ai le uaea.O lenei ituaiga faʻafitauli e faigofie lava ona toe faʻaleleia ma faʻaleleia i totonu o le fanua.

Toe faaleleia o vaega ma fuafuaga i le lumanai

Faatasi ai ma faafitauli eseese o vaega ua taua i luga, o nisi e mafai ona toe faaleleia.O le toe faʻaleleia o vaega e mafai ona vave foia le sese, faʻaitiitia le leiloa o le gaosiga o le eletise, ma faʻaoga lelei mea muamua.Faatasi ai ma i latou, o nisi o toe faaleleia faigofie e pei o pusa fesoʻotaʻiga, MC4 connectors, tioata silica gel, ma isi mea faapena e mafai ona iloa i luga o le nofoaga i le nofoaga eletise, ma talu ai e le tele le faʻaogaina ma le tausiga o tagata faigaluega i totonu o le eletise, o le voluma toe faʻaleleia e le o. tele, ae tatau ona latou tomai ma malamalama i le faatinoga, e pei o le suia o uaea Afai e valu le backplane i le faagasologa o le tipiina, e tatau ona suia le backplane, ma o le a sili atu ona faigata le toe faaleleia atoa.

Ae ui i lea, o faʻafitauli i maa, lipine, ma EVA backplanes e le mafai ona toe faʻaleleia i luga o le saite, aua e manaʻomia ona toe faʻaleleia i le fale gaosi oloa ona o tapulaa o le siosiomaga, faagasologa, ma meafaigaluega.Ona o le tele o le faagasologa o le toe faaleleia e tatau ona toe faaleleia i totonu o se siosiomaga mama, e tatau ona aveese le faavaa, tipi ese le backplane ma vevela i le vevela maualuga e tipi ese ai sela faafitauli, ma mulimuli ane soldered ma toefuatai, lea e na o le iloa i le falegaosimea toe fa'aa'oa'oga.

O le nofoaga mo le lipeaina o vaega feaveai o se vaaiga mamao o le toe faaleleia o vaega i le lumanai.Faʻatasi ai ma le faʻaleleia atili o le malosiaga o le vaega ma tekinolosi, o faʻafitauli o vaega malosi-maualuga o le a faʻaitiitia ma faʻaitiitia i le lumanaʻi, ae o faʻafitauli o vaega i le amataga o tausaga o loʻo faasolosolo malie mai.

I le taimi nei, o vaega e mafai ona fa'agaioiga ma fa'aleleia po'o tagata fa'atino vaega o le a tu'uina atu i tagata tomai fa'apolofesa fa'agaioiga ma fa'aleleia a'oa'oga fa'atekonolosi fa'atekonolosi.I totonu o nofoaga tetele o le eleele, e masani ona i ai nofoaga faigaluega ma nofoaga e nonofo ai, lea e mafai ona tuʻuina atu nofoaga toe faʻaleleia, faʻapipiʻiina ma se laʻititi O loʻo lava lomitusi, o loʻo i totonu o le gafatia o le tele o tagata faʻatautaia ma tagata e ona.Ma, i le taimi mulimuli ane, o vaega o loʻo i ai faʻafitauli i se numera itiiti o sela e le o toe suia saʻo ma tuʻu ese, ae o loʻo i ai tagata faigaluega faʻapitoa e toe faʻaleleia, lea e mafai ona ausia i nofoaga o loʻo faʻapipiʻi ai le eletise photovoltaic.


Taimi meli: Tes-21-2022

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou