Amp malosi i luma ma le 85 MW Hillston Solar Farm

O lo'o fa'amoemoe le vaega a Ausetalia o le kamupani fa'afaigaluega o le malosi mama a Kanata, Amp Energy, e amata fa'aola le 85 MW Hillston Solar Farm i Niu Saute Uelese i le amataga o le tausaga a sau ina ua fa'amaonia ua ausia le tapunia o tupe mo le poloketi e $100 miliona.

Gransolar-PV-la'au-fausia-vaega-Ausetalia

O le fausiaina o le Hillston Solar Farm ua uma ona amata.

Amp Australia o lo'o fa'avae i Melepone ua fa'ataunu'uina se maliliega fa'atupe fa'atino ma Farani multinational Natixis ma le ofisa fa'aaitalafu a le malo o Kanata Export Development Canada (EDC) lea e mafai ai ona tu'uina atu le Hillston Solar Farm o lo'o fausia i le itulagi o Riverina i saute sisifo NSW.

"Ua fiafia Amp e amata se sootaga vavalalata ma Natixis mo le faʻatupeina i le lumanaʻi o poloketi Amp i Ausetalia ma le lalolagi atoa, ma faʻaalia le lagolago faifaipea a le EDC," o le tala lea a le sui peresetene o le Amp Australia Dean Cooper.

Fai mai Cooper, o le fausiaina o le poloketi, na faʻatau mai i Ausetalia o le Overland Sun Farming i le 2020, ua maeʻa ona amataina i lalo o se polokalame o galuega amata ma o le faʻatoʻaga sola e faʻamoemoe e fesoʻotaʻi i le grid i le amataga o le 2022.

A amata loa ona gaosia le faatoaga a le la, o le a maua ai le tusa ma le 235,000 GWh o le malosi mama i le tausaga, e tutusa ma le faaaogaina o le eletise faaletausaga e tusa ma le 48,000 aiga.

Ile manatu o se setete taua tele atina'e a le malo NSW, Hillston Solar Farm o le a aofia ai pe tusa ma le 300,000 paneta sola o lo'o fa'apipi'i i luga o fa'avaa e tasi.Ole fa'ato'aga sola ole a fa'afeso'ota'i ile National Eletise Maketi (NEM) e ala ile Essential Energy's 132/33 kV Hillston sub-station lea e lata ane i le 393-hecta, i saute o Hillston.

Ua sainia e le Spanish EPC Gransolar Group le fausiaina o le fa'ato'aga sola ma tu'uina atu auaunaga fa'atino ma le tausiga (O&M) i le poloketi mo le itiiti ifo i le lua tausaga.

Na ta‘ua e le Pule Sili o Gransolar Ausetalia, Carlos Lopez, o le konekarate lona valu lea a le kamupani i Ausetalia ma le lona lua ua mae‘a mo le Amp, ina ua uma ona momoli le 30 MW Molong Solar Farm i le ogatotonu i sisifo o NSW i le amataga o lenei tausaga.

"O le 2021 o se tasi lea o tausaga sili ona lelei," o le tala lea a Lopez."Afai tatou te mafaufau i le tulaga o loʻo i ai nei i le lalolagi, ina ua uma ona sainia ni konekarate fou se tolu, e oʻo atu i le valu ma le 870 MW i totonu o se atunuʻu e pei ona tuuto ma lagolago i le la e pei o Ausetalia, o se faʻailoga ma se ata o le tau o le Gransolar brand.

O le Molong Solar Farm na sau i luga o le initaneti i le amataga o lona tausaga.

O le poloketi Hillston o lo'o fa'aauauina le fa'alauteleina o le Amp i Ausetalia ina ua mae'a manuia le fa'amalosia i le amataga o lenei tausagaMolong Solar Farm.

Ua fa'ailoa mai fo'i e le pule o atina'e malosi fa'afouina e fa'atatau i Kanata, tagata e fa'atupuina, ma le tagata e ona, fuafuaga e fau se fu'a1.3 GW Malosiaga Fa'afouina Hub o Ausetalia i Saute.O le $2 piliona hub e aofia ai galuega tetele a le la i Robertstown, Bungama ma Yoorndoo Ilga e oʻo atu i le 1.36 GWdc o le faʻatupuina e lagolagoina e le aofaʻi o le malosi e teu ai le malosi o le 540 MW.

Na fa'ailoa talu ai nei e Amp ua ia fa'amauina se maliliega lisi ma tagata o lo'o ona fanua i Whyalla e atia'e ai le388 MWdc Yoorndoo Ilga Solar Farmma le 150 MW maa ae ua uma ona maua e le kamupani atinae ma fanua faamaonia mo le Robertstown ma Bungama poloketi.


Taimi meli: Sep-17-2021

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou