O le vaega o malosiaga fa'afouina a Initia na fa'amauina le $14.5 piliona tupe fa'afaigaluega i le FY2021-22

Ole tupe fa'afaigaluega e mana'omia le sili atu i le fa'alua ile $30-$40 piliona i tausaga ta'itasi mo Initia e o'o atu ile 2030 fa'afouina ole 450 GW.

O le vaega o malosiaga faʻafouina a Initia na faʻamauina se $ 14.5 piliona tupe teufaafaigaluega i le tausaga faʻaletupe talu ai (FY2021-22), o se faʻaopoopoga o le 125% faʻatusatusa i le FY2020-21 ma le 72% i luga ole faʻamaʻi FY2019-20, maua ai se lipoti fou a le Inisetiute mo Malosiaga Tamaoaiga ma Iloiloga Tau Tupe (IEEFA).

“O le oso i totonuteuga tupe fa'afouinae sau i tua o le toe faʻafouina o manaʻoga eletise mai le Covid-19 faʻafilemu ma tautinoga a faʻalapotopotoga ma faʻalapotopotoga tau tupe e faʻamama le leai o se faʻaoso ma alu ese mai suauʻu, "o le tala lea a le tusitala o Vibhuti Garg, Energy Economist ma Lead Initia, IEEFA.

"Ina ua uma ona paʻu i le 24% mai le $8.4 piliona i le FY2019-20 i le $6.4 piliona i le FY2020-21 ina ua taofia e le faʻamaʻi manaʻoga o le eletise, o tupe faʻafaigaluega i malosiaga faʻafouina ua toe malosi mai."

O lo'o fa'amaninoina e le lipoti ia fefa'ataua'iga autu fa'afaigaluega na faia i le tausaga 2021-22.Na maua ai le tele o tupe na tafe mai i le mauaina, lea na maua ai le 42% o le aofaʻi o tupe faʻafaigaluega i le FY2021-22.O le tele o isi fefa'ataua'iga tetele na fa'apipi'iina e pei o pone, tupe fa'aalu-aitalafu, ma fa'atupega mezzanine.

O le fefaʻatauaʻiga sili ona teleSB Energy alu esemai le vaega fa'afouina a Initia ma le fa'atau atu o aseta e $3.5 piliona i le Adani Green Energy Limited (AGEL).O isi fa'atauga taua e aofia aiReliance New Energy Solar na maua e REC Solarumia aseta ma le tele o kamupani peiVector Green,AGEL,Toe Fou Mana, Initia Railway Finance Corporation, maMana Azuresaili tupe i lemaketi o pone.

Tupe fa'afaigaluega mana'omia

Fai mai le lipoti na faaopoopo e Initia le 15.5 GW o malosiaga faʻafouina i le FY2021-22.O le aofa'i o malosiaga fa'afouina fa'afouina (e le aofia ai le vai tele) na o'o i le 110 GW e o'o mai ia Mati 2022 - o se mamao mamao mai le fa'amoemoe o le 175 GW i le fa'ai'uga o lenei tausaga.

E oo lava i le siʻitia o tupe teufaafaigaluega, o le gafatia faʻafouina e tatau ona faʻalauteleina i se saoasaoa vave e ausia ai le faʻamoemoe o le 450 GW i le 2030, o le tala lea a Garg.

"E manaʻomia e le vaega o malosiaga faʻafouina Initia e tusa ma le $ 30- $ 40 piliona i tausaga taʻitasi e ausia ai le 450 GW," o lana tala lea."O lenei mea e manaʻomia ai le sili atu nai lo le faaluaina o le tulaga o loʻo iai nei."

O le tuputupu aʻe vave o malosiaga faʻafouina o le a manaʻomia e faʻafetaui ai le faʻateleina o le manaʻoga eletise a Initia.Ina ia aga'i atu i se auala gafataulimaina ma fa'aitiitia le fa'alagolago i suau'u fa'aulufale mai taugata, fai mai Garg e mana'omia e le malo le fa'atinoina e ala i le ta'avaleina o faiga fa'avae 'big bang' ma toe fuata'iga e faatelevave ai le tu'uina atu o malosiaga fa'afouina.

"O lona uiga e le gata o le faʻateleina o tupe faʻaalu i le malosi o le savili ma le la, ae faʻapea foʻi i le fatuina o se faʻalapotopotoga faʻanatura atoa e uiga i malosiaga faʻafouina," o lana faʻaopoopo mai lea.

“E mana'omia ni tupe fa'afaigaluega i puna fa'atupu fetuutuunai e pei o le teuina o maa ma pamu vai;fa'alauteleina o feso'ota'iga fa'asalalau ma tufatufaga;fa'aonaponei ma fa'afuainumera o le fa'asologa;gaosiga i totonu o fale o modules, sela, wafers ma electrolyzers;fa'alauiloaina o ta'avale eletise;ma le fa'alauiloaina atili o malosiaga fa'afouina e pei ole la'au o le fale."


Taimi meli: Apr-10-2022

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou